Bugaci húsgombóc leves recept

Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna 10 dkg sovány nyers füstölt sonka 1 fej hagyma 2szál sárgarépa és zöldség kb 30 dkg krumpli 30 dkg darált sertéshús 1 tojás liszt só, pirospaprika, bors, babérlevél

Elkészítés:

      A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk (én el szoktam utána távolítani),a füstölt sonkát csíkokra vágjuk és megpirítjuk, majd a hagymát is megdinszteljük rajta és végül a sárgarépát és zöldséget is a többivel együtt pároljuk.Megszórjuk piros paprikával, és feleresztjük vízzel. Óvatosan sózzuk (a sonka miatt) és egy két babérlevelet teszünk bele.Amikor a zöldség félpuhára főtt, a kockára vágott krumplit és a kb cseresznye nagyságú húsgombócokat hozzáadjuk.       A húsgombóchoz felverünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a darált húst és annyi lisztet amit felvesz. Az elkészült levest tejföllel kínáljuk.       Elég laktató, ezért második fogásnak inkább valami könnyű tésztát adjunk.

Elkészítés ideje: 50-60perc


Hozzászólások (0)add comment

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy

Láz és lázcsillapítá…

Láz és lázcsillapítás

A lázat legegyszerűbben úgy képzelhetjük el, hogy szervezetünkben valaki felcsavarja a termos...

Bővebben

Az a fránya torokgyu…

Az a fránya torokgyulladás

Az őszi, téli időszak az egyik leggyakoribb tünete gyermekeinknél a torokfájás. A panaszokat a torok...

Bővebben

Afrodité gyümölcse -…

Afrodité gyümölcse - Gránátalma

Gránátalma (Punica granatum) Az emberiség egyik legrégebbi gyümölcsét más néven paradicsomi vagy éde...

Bővebben

Bambuszról

Bambuszról

Bambuszroló, szerencsebambusz, bambuszból készült bútorok stb. Nagyon sok féleképpen felhasználhatju...

Bővebben

Méz

Méz

Az ember már  nagyon-nagyon rég óta ismeri, fogyasztja és szereti a mézet. Ezt bizonyítja egy 1...

Bővebben



Auto onPageLoad Popup