Bugaci húsgombóc leves recept

Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna 10 dkg sovány nyers füstölt sonka 1 fej hagyma 2szál sárgarépa és zöldség kb 30 dkg krumpli 30 dkg darált sertéshús 1 tojás liszt só, pirospaprika, bors, babérlevél

Elkészítés:

      A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk (én el szoktam utána távolítani),a füstölt sonkát csíkokra vágjuk és megpirítjuk, majd a hagymát is megdinszteljük rajta és végül a sárgarépát és zöldséget is a többivel együtt pároljuk.Megszórjuk piros paprikával, és feleresztjük vízzel. Óvatosan sózzuk (a sonka miatt) és egy két babérlevelet teszünk bele.Amikor a zöldség félpuhára főtt, a kockára vágott krumplit és a kb cseresznye nagyságú húsgombócokat hozzáadjuk.       A húsgombóchoz felverünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a darált húst és annyi lisztet amit felvesz. Az elkészült levest tejföllel kínáljuk.       Elég laktató, ezért második fogásnak inkább valami könnyű tésztát adjunk.

Elkészítés ideje: 50-60perc


Hozzászólások (0)add comment

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy

A csecsemő (mozgás-é…

A csecsemő (mozgás-érzékelés- értelem- magatartás) fejlődése

Vajon jól fejlődik pici babánk ? Nagyon sok szülő teszi fel ezt a kérdést és fáradhatatlanul ke...

Bővebben

A mágiáról

A mágiáról

A mágia a hétköznapi nyelvben varázslást jelent, néha bűvészeket is a mágus névvel szokták illetni. ...

Bővebben

Fehér mágia

Fehér mágia

Fehér mágiának hívja a szakirodalom a segítő, pozitív indíttatású mágikus praktikákat. Maga a világ ...

Bővebben

Bambuszról

Bambuszról

Bambuszroló, szerencsebambusz, bambuszból készült bútorok stb. Nagyon sok féleképpen felhasználhatju...

Bővebben

A só

A só

"Én úgy szeretem édesapámat, mint az emberek a sót" idézve a Magyar Népmeséből, de lássuk is tulajdo...

Bővebben



Auto onPageLoad Popup