Bugaci húsgombóc leves recept

Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna 10 dkg sovány nyers füstölt sonka 1 fej hagyma 2szál sárgarépa és zöldség kb 30 dkg krumpli 30 dkg darált sertéshús 1 tojás liszt só, pirospaprika, bors, babérlevél

Elkészítés:

      A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk (én el szoktam utána távolítani),a füstölt sonkát csíkokra vágjuk és megpirítjuk, majd a hagymát is megdinszteljük rajta és végül a sárgarépát és zöldséget is a többivel együtt pároljuk.Megszórjuk piros paprikával, és feleresztjük vízzel. Óvatosan sózzuk (a sonka miatt) és egy két babérlevelet teszünk bele.Amikor a zöldség félpuhára főtt, a kockára vágott krumplit és a kb cseresznye nagyságú húsgombócokat hozzáadjuk.       A húsgombóchoz felverünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a darált húst és annyi lisztet amit felvesz. Az elkészült levest tejföllel kínáljuk.       Elég laktató, ezért második fogásnak inkább valami könnyű tésztát adjunk.

Elkészítés ideje: 50-60perc


Hozzászólások (0)add comment

Szóljon hozzá Ön is!
Kérjük, hogy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni. Ha még nincs fiókja, akkor regisztráljon!

busy

Csukamájolaj

Sem az íze, sem a szaga nem jó, mégis nagyon jó lenne ha mindenki fogyasztana belőle, nem sokat, csa...

Bővebben

Áfonya

Áfonya

Azért írok az áfonyáról, mert szerintem nagyon kevés ember ismeri igazán, pedig nagyon értékes gyümö...

Bővebben

Méz

Méz

Az ember már  nagyon-nagyon rég óta ismeri, fogyasztja és szereti a mézet. Ezt bizonyítja egy 1...

Bővebben

Afrodité gyümölcse -…

Afrodité gyümölcse - Gránátalma

Gránátalma (Punica granatum) Az emberiség egyik legrégebbi gyümölcsét más néven paradicsomi vagy éde...

Bővebben

Fehér mágia

Fehér mágia

Fehér mágiának hívja a szakirodalom a segítő, pozitív indíttatású mágikus praktikákat. Maga a világ ...

Bővebben



Auto onPageLoad Popup